Tak jsem se konečně pustil do tohoto nádherného vozu ze závodu 24 hodin Le Mans. Jenom doufám, že nic nepokazím a model zdárně dokončím. Na začátek jsem na rozpracovaný podvozek vozu vlepil kokpit a kompletně ho dokončil.
Podvozek vozu dokončený a můžu se pustit do lepení karoserie. Zatím stavba probíhá bez problému, až na menší korekci dílu 36. Zde bylo potřeba asi o 1 mm snížit plochu na přilepení dílu 37.
Tak, včera se mi podařilo zdárně zapracovat na přední kapotáži. Jsem rád, že se mi nezačaly lámat boční blatníky. Stále jsem přemýšlel čím podlepovat, až mě napadlo použít tiskopis evidence zásob. Papír je A4 cca 40 g/m2, což je úplně ideální. Nemusím alespoň čekat na každé volby, abych získal tenký papír.
Dokončil jsem zadní část kapotáže a přilepil ji k přední části. Na tu jsem napřed přilepil větrný štítek. Zatím jsem zkusil osadit kapotáž na sucho a pomalu se připravuji na přilepení k podvozku. Doufám, že se to podaří. Zatím to jde pěkně a bez problému, tak doufám, že nic nepokazím v závěrečných fázích stavby.
Podařilo se mi zdárně přilepit karoserii na podvozek a zadní části vozu jsem doplnil o zadní přítlačné křídlo. Teď už začnu pracovat na poslední náročné práci tohoto modelu komín sání vzduchu do motoru.
Komín sání vzduchu do motoru hotový, tak i ostatní menší díly odvětrávání motorového prostoru, zpětná zrcátka a lišty na podvozku. Nasadit kola a model vozu s 24h Le Mans 1978 je HOTOVÝ.